Hotelschakeling

Hotelschakeling voor LED verlichting

Een wisselschakeling, ook wel hotelschakeling genoemd, is een elektrisch circuit waarbij je één lamp of één lampgroep vanuit twee punten in- of uitschakelt. Heeft u bijvoorbeeld overloopverlichting bovenaan de trap die u zowel onderaan de trap als bovenaan de trap aan of uit kunt doen, dan is dat een handige hotelschakeling. Maar zoals we allemaal weten staat de techniek niet stil en zet ook de hotelschakeling evolutionaire stapjes voorwaarts. Nu is er de nieuwe Master Slave dimmer zonder extra draad. De eerste LED dimmer met een hotelschakeling. Handig en energiezuinig!. Hieronder lees je meer over de handige en zuinige hotelschakelaar.

De hotelschakeling

In de volksmond wordt een wisselschakeling ook wel een hotelschakeling genoemd. Deze term slaat op een andere schakeling om een lamp aan te doen of uit te doen. Deze toepassing vind je vooral als slaapkamerschakeling in hotels. Dat verklaart dus ook direct de naam. De schakeling is bedoeld om in een kamer een lamp voor algemene verlichting of een lamp boven een wastafel, maar nooit gelijktijdig, in en uit te schakelen. Zo wordt energie bespaard. De hotelschakeling bestaat uit drie wisselschakelaars. Ter illustratie: de eerste twee schakelaars vormen een normale wisselschakeling: een bij de toegangsdeur en een bij het bed. De derde schakelaar zit bij de wastafel. Deze derde wisselschakelaar dient als keuzeschakelaar tussen de plafondlamp en de lamp boven de wastafel. Met deze schakelaar kan het licht dus niet uitgeschakeld worden, dat gebeurt via de beide andere schakelaars. Maar er is nu een fonkelnieuwe hotelschakeling voor LED verlichting. Zo wordt nog meer energie bespaard.

Master-Slave Dimmer

De IMD 0.3-200 Watt LED dimmer is de eerste dimmer met hotelschakeling. Deze dimmer kan stand-alone werken, maar ook met de slave dimmers tot wel 5 stuks. Een dimmer koppelen met diverse aan/uit schakelaars of door het trekken van extra bedrading, is hierbij niet meer nodig! Deze dimmer heeft dus geen NUL-draad. Op de dimmer zijn meerdere dimmers aan te sluiten op één of meerdere LED lampen. Wat deze dimmer zo uniek maakt, naast de hotelschakeling, is onder andere, het geruisloos dimmen, het stabiel dimmen bij een laag wattage en het instellen van de dimmer op zowel hoog als laag lichtniveau.

Wilt u meer weten over veilige en energiezuinige LED verlichting? Stel dan snel uw vraag op ons contactformulier.

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha