[nivoslider slug="home"][contact-form-7 id="4" title="offerte"]

Zo voorkomt u een inbraak tijdens uw vakantie!

Voorkom deze zomer een inbraak

Of u nu in een grote stad woont of in een klein pittoresk dorpje, iedereen kan te maken krijgen met een inbraak. Zeker nu de zomer weer aanbreekt, verlaten veel mensen hun huis voor een fijn vakantieoord. Het ideale moment voor gespuis en dieven om hun slag te slaan. Ook uit de misdaadcijfers blijkt dat er tijdens de vakantieperiode veel inbraken worden gepleegd. Maar hoe kunt u dit voorkomen? En hoe kunt u met een veilig gevoel uw huis verlaten en op vakantie gaan? In dit blog vertellen we u alles wat u moet weten om een inbraak te voorkomen.

Doe alle ramen en deuren op slot

Gaat u deze zomer ook weer van een welverdiende vakantie genieten? Ga dan niet zomaar onvoorbereid op pad, maar vertrek pas wanneer uw woning helemaal inbraakproof is. Hoe maakt u uw woning inbraakproof? Ten eerste is het natuurlijk essentieel dat u alle ramen en deuren van uw huis op slot doet. Doe de deuren op de grendel en laat uw reservesleutel niet zomaar achter onder uw mat, in uw schuur of plantenpot. Komt er tijdens uw vakantie een oppas langs om de planten water te geven? Geef hem of haar dan vooraf goede instructies. Dan is ook de oppas alert op het veilig achterlaten van uw huis.

Leg waardevolle spullen niet in het zicht

Een ander belangrijk punt is dat u waardevolle spullen in uw huis niet in het zicht legt. De inbrekers weten dan gelijk wat er te halen valt en zullen eerder toeslaan. Tevens is het van belang dat u voor goede verlichting om het huis heen zorgt. Een goed verlichte tuin en voordeur zal de inbrekers namelijk afschrikken.

Breng uw buren op de hoogte

Licht uw buren in voordat u op vakantie gaat. Zo kunnen zij ook nog een oogje in het zeil houden, wanneer u geniet van uw rust. Overdrijf echter niet met het informeren van anderen over uw aanstaande vakantie. Plaats het bijvoorbeeld niet op social media. Anders wordt het voor dieven wel heel gemakkelijk om te weten wie er nu op vakantie is en wie niet!

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

De belangrijkste tip die wij u willen meegeven, is dat u zorgt voor goed hang- en sluitwerk. Wanneer het hang- en sluitwerk niet in orde is, zijn dieven binnen een enkele ogenblikken binnen. Laat bijvoorbeeld een vakkundige slotenmaker langskomen om de sloten in en om uw huis te checken. Zij weten precies op welke punten ze moeten letten en kunnen indien nodig de sloten direct vervangen.

Benader een slotenmaker voor een gratis veiligheidscheck!

Wilt u ook uw sloten laten checken door een vakkundige slotenmaker voordat u op vakantie gaat? Benader dan een slotenmaker bij u in de buurt. Bij sommige slotenmakers kunt u zelfs terecht voor een gratis veiligheidscheck! Zo kunt u straks met een gerust hart genieten van de warme zon!

Wees inbrekers te slim af met nieuwe sloten

Inbrekers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe inbraakmethodes om woningen binnen te kunnen dringen. Een van de meest voorkomende inbraakmethodes van dit moment is kerntrekken. Bij kerntrekken draait een inbreker een schroef in de cilinder van uw slot, waarna de inbreker de cilinder er heel eenvoudig met een klauwhamer uit kan trekken. Nadat de cilinder uit het slot getrokken is kan de deur van uw woning eenvoudig en zonder al te veel kracht opengebroken worden. U moet er toch niet aan denken dat u op de late avond opgeschikt wordt door ongewenste gasten? Door voor nieuwe sloten te kiezen is de kans op een inbraak relatief klein!

Verschillende soorten sloten voor deuren en ramen

Een slotenmaker uit Sint-Niklaas wees ons erop dat het vinden van goede sloten voor uw ramen en deuren vaak veel minder eenvoudig is dan het lijkt. Welke sloten zijn bijvoorbeeld het meest veilig? Welke sloten zorgen voor een zo groot mogelijke vertraging tijdens een inbraak in uw woning? Enzovoorts. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt is het raadzaam om voor de aanschaf van nieuwe sloten advies in te winnen bij een slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker kan u een helder overzicht bieden van de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft.

Sloten met een hoge SKG-rating

Bovenal is het volgens deze slotenmaker erg belangrijk om te kiezen voor gecertificeerde sloten, die bijvoorbeeld voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Ook sloten met een hoge SKG-rating kunnen voor meer veiligheid zorgen. Des te hoger de SKG-rating van een slot namelijk is, des te groter is ook de vertragende werking van het slot op een inbraak. Doordat het langer zal duren voordat een inbreker het slot geforceerd heeft, is de kans groter dat omwonenden de inbreker op zullen merken en alarm zullen slaan.

Wat is de ideale huisbeveiliging?

Veel woningbezitters vinden het lastig om de beveiliging van hun woning te optimaliseren. Hoe zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buiten de deur houdt? Om de kans op een inbraak binnen uw woning te minimaliseren is het belangrijk om niet alleen naar de sloten op uw ramen en deuren te kijken. Een ervaren slotenmakersbedrijf uit Oostende gaf ons een aantal handige tips voor het optimaliseren van de beveiliging van een woning. Deze slotenmaker raadt mensen aan om vooraf altijd de hulp van een erkende slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan een beveiligingsanalyse van uw woning maken om de belangrijkste veiligheidsrisico’s voor u in kaart te brengen. Op basis van deze risicoanalyse kunt u vervolgens heel doelgericht voor een goede beveiliging van uw woning zorgen.

Gecertificeerde sloten voor ramen en deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij de basis: goede, gecertificeerde sloten voor ramen en deuren. Veel mensen investeren voornamelijk in goede sloten voor hun deuren, waardoor de beveiliging van hun ramen vergeten of achtergesteld wordt. Dit is vaak niet slim, omdat inbrekers via een regenpijp of plat dak heel eenvoudig bij uw raam kunnen komen. U moet er toch niet aan denken dat inbrekers via deze route binnen een zeer korte tijd bij uw woning naar binnen kunnen komen?

Gecertificeerde sloten zijn onder meer sloten het PKVW-keurmerk of een hoge SKG-rating. De SKG-rating geeft aan in welke mate de sloten een vertragende werking op een inbraak hebben.

Een alarmsysteem installeren

Met sloten kunt u inbrekers buiten de deur proberen te houden, maar vervolgens niet uit uw woning verjagen als zij eenmaal binnen zijn. Om die reden is het raadzaam om de goede sloten te combineren met een alarmsysteem. Een alarmsysteem wordt in verschillende soorten aangeboden en kunt u bijvoorbeeld als geheel systeem kopen, of zelf samenstellen.

Welke slotensoorten zijn veilig voor uw ramen en deuren?

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw ramen en deuren in huis. Hoe weet u echter welke sloten voor de beste beveiliging van uw woning zorgen? Welke verschillende slotensoorten worden er überhaupt aangeboden? Een slotenmaker uit Turnhout raadt mensen aan om vooraf altijd advies in te winnen over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Deze slotenmaker wijst ons op het belang van goede sloten, om de kans op inbraken te minimaliseren. Hoewel het met sloten nooit volledig mogelijk zal zijn om een inbraak te voorkomen, kunt u een inbraak met goede sloten wel sterk vertragen. Dit vergroot de kans dat inbrekers worden opgemerkt door omwonenden.

Goede sloten voor uw ramen

Ramen worden in veel gevallen beveiligd met zogenaamde bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type sloten het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop een raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en de dikte van het kozijn. Bij een relatief dun kozijn is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor insteeksloten te kiezen, omdat dit type sloten het kozijn kan verzwakken.

Deuren beveiligen met cilindersloten

Voor het beveiligen van uw deuren kiezen slotenmakers vaak voor cilindersloten. Dit type sloten wordt aangeboden als twee- en driepuntsloten. De driepuntsloten hebben een extra contactpunt met de deurpost en zijn zodoende aanzienlijk veiliger dan de tweepuntsloten. Let bij de aanschaf van sloten voor uw deuren goed op de SKG-rating van het slot, die vaak op de verpakking van het slot te vinden is. Deze SKG-rating geeft aan in welke mate een slot een vertragende werking op een inbraak zal hebben. Des te beter de beoordeling is (maximaal drie sterren), des te groter zal logischerwijs de vertragende werking van het slot zijn.

Wanneer is uw woning optimaal beveiligd?

Het is tegenwoordig van erg groot belang dat u uw woning op de juiste wijze beveiligt. Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om woningen binnen te dringen, met alle gevolgen van dien. Niet alleen worden er vaak waardevolle en dierbare voorwerpen onteigend bij een inbraak, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Helaas is het in geen geval mogelijk om een inbraak volledig uit te sluiten. Toch kunt u de beveiliging van uw woning op verschillende manieren optimaliseren! De slotenmaker uit Gent geeft u graag een aantal handige tips die u hierbij kunnen helpen.

Tip: schakel de hulp van een slotenmaker in om de woningbeveiliging van uw huis te laten optimaliseren. Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn om de woningbeveiliging zelf te installeren!

Goede sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van een woning begint bij het plaatsen van het juiste type sloten op ramen en deuren in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u altijd kiest voor driepuntsloten op uw deuren, in plaats van de voorheen vaak gebruikte tweepuntsloten. Driepuntsloten zitten op een extra punt met de deurpost verbonden, waardoor de sloten een inbraak sterker vertragen. Dit vergroot de kans dat inbrekers al in het begin van hun inbraakpoging worden opgemerkt door omwonenden. Zij kunnen vervolgens de hulp van bijvoorbeeld de politie inschakelen.

Een alarmsysteem plaatsen

Naast het gebruik van goede sloten op ramen en deuren kunt u de beveiliging van uw woning optimaliseren door gebruik te maken van een compleet alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem bestaat vaak uit verschillende componenten. Denk aan een bewegingssensor, magneetcontacten en een elektronische camera. U kunt een alarmsysteem in een bouw- of hobbywinkel kopen, maar veel verstandiger is het om deze op maat te laten samenstellen door een slotenmaker. Zo zal het alarmsysteem naadloos aansluit bij de beveiligingsrisico’s binnen uw woning.

3 tips om inbrekers buiten de deur te houden

Als woningbezitter probeert u er op verschillende manieren voor te zorgen dat inbrekers buiten de deur worden gehouden. Zo kunt u nieuwe sloten op uw ramen en deuren laten plaatsen, kunt u een alarmsysteem in huis laten installeren, enzovoorts. Ondanks de grote diversiteit aan mogelijkheden om inbrekers te weren blijkt dit vaak veel lastiger te zijn dan men op voorhand verwacht. Om die reden geven wij in samenwerking met de slotenmaker uit Mechelen graag een aantal tips die u hierbij kunnen helpen. Hoe zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buitenhoudt?

Tip 1: kies voor sloten met een hoge SKG-rating

De SKG-rating op een slot geeft aan in welke mate het slot een vertragende werking op een inbraak in uw woning zal hebben. Deze beoordeling kan uiteenlopen van een tot maximaal drie sterren. Het spreekt voor zich dat drie sterren aangeeft dat het slot de grootste vertraging biedt bij een inbraak.

Tip 2: laat een beveiligingsanalyse uitvoeren

Ook is het raadzaam om een beveiligingsanalyse van uw woning uit te laten voeren. Hier kunt u de hulp van een slotenmaker voor inschakelen. Bij een beveiligingsanalyse loopt een slotenmaker uw woning na op potentiële beveiligingsrisico’s. Op basis van deze beveiligingsanalyse kunt u de beveiliging van uw woning heel doelgericht verbeteren om inbrekers buiten te houden.

Tip 3: beveilig ramen met goede sloten

Vaak wordt de aandacht bij het beveiligen van woningen in grote mate op de beveiliging van deuren gelegd. Hierdoor kan het voorkomen dat de beveiliging van ramen enigszins vergeten wordt, met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat inbrekers uw woning binnen kunnen komen via een raam dat aan een plat dak grenst of in de buurt van een regenpijp zit, is het beveiligen van uw ramen essentieel. Voor het beveiligen van ramen kunt u het beste voor bijzetsloten kiezen, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Welke vormen van huisbeveiliging zijn geschikt voor uw woning?

Er worden tegenwoordig verschillende vormen van huisbeveiliging aangeboden voor het beveiligen van woningen. Naast goede sloten voor uw ramen en deuren zijn er bijvoorbeeld ook tal van verschillende alarmsystemen verkrijgbaar, die u kunnen helpen bij het beveiligen van uw woning. Wij spraken een slotenmaker uit Brugge over het beveiligen van woningen en de verschillende hulpmiddelen die u hierbij kunt gebruiken. Deze slotenmaker raadt mensen aan om verder te kijken dan goede sloten alleen. Met sloten kunt u een inbraak namelijk wel vertragen, maar is het niet mogelijk om inbrekers uit uw woning te verjagen als ze eenmaal binnen zijn. Met een alarmsysteem behoort dit wel tot de mogelijkheden.

Goede sloten met een hoge SKG-rating

Een goede huisbeveiliging begint bij het plaatsen van goede sloten op ramen en deuren. Goede sloten zijn te herkennen aan een hoge SKG-rating, wat betekent dat de sloten drie sterren hebben. Deze sloten hebben de sterkst vertragende werking op een inbraak, waardoor het inbrekers veel tijd en moeite zal kosten om uw deur of raam open te breken. De kans is zodoende relatief groot dat omwonenden de inbrekers bij uw woning op zullen merken en alarm zullen slaan.

Een alarminstallatie installeren

Naast de juiste sloten voor uw ramen en deuren is het raadzaam om te kiezen voor de installatie van een optioneel alarmsysteem. Er zijn alarmsystemen te koop bij een hobby- of bouwwinkel. Deze systemen zijn vaak al samengesteld en sluiten hierdoor minder goed aan bij de beveiligingsrisico’s van uw woning dan een op maat samengesteld systeem. Slotenmakers raden woningbezitters dan ook aan om de alarmsystemen voor hun woning op maat te laten samenstellen door een slotenmaker. Een slotenmaker zal eerst een beveiligingsanalyse van uw woning maken en het beveiligingssysteem hier vervolgens op aan laten sluiten.

Laat je huis beveiligen door specialisten

Een goede beveiliging van je woning wordt steeds belangrijker! Je wilt voorkomen dat inbrekers waardevolle en dierbare voorwerpen meenemen, je wilt explosies door gaslekkages tegengaan, enzovoorts. Deze verschillende vormen van beveiliging kun je het beste door specialisten laten installeren in huis. Er komt namelijk veel meer bij het beveiligen van een woning kijken, dan veel mensen op voorhand denken. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er vooraf een uitgebreide risicoanalyse van je woning gemaakt moet worden. Waar bevinden de grootste risico’s zich? Hoe zit het met het explosiegevaar van bepaalde apparatuur? Enzovoorts.

Specialisten met een goede opleiding

Veel specialisten op het gebied van woningbeveiliging hebben een cursus gevolgd om woningen te kunnen beveiligen tegen verschillende vormen van gevaar. Daarbij beschikken zeker slotenmakers vaak over een ruime ervaring in het voorkomen van inbraken in huis. Deze ervaring kunnen ze gebruiken om de meest risicovolle plekken binnen een woning in kaart te kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan risico’s rond ramen bij platte daken of regenpijpen! Voor specialisten op het gebied van explosiegevaar worden eveneens trainingen aangeboden. Deze groep kan een ATEX training volgen om hun kennis over explosiegevaar te vergroten. Er zijn verschillende organisaties die deze trainingen aanbieden.

Zelf een woning beschermen tegen inbrekers

Je woning beschermen tegen inbrekers kun je relatief eenvoudig zelf doen. Begin bijvoorbeeld bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor het beveiligen van deuren is het raadzaam om voor cilindersloten te kiezen, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot met de deur heeft, des te veiliger deze is. Het slot biedt namelijk meer weerstand. Ramen worden doorgaans beveiligd met bijzetsloten, die je aan kunt schaffen als opleg- en insteeksloten. Voor het plaatsen van een alarmsysteem kun je een slotenmaker inschakelen.

Wat moet je regelen na het kopen van een huis?

Zorg er bij de aankoop van een nieuwe woning voor dat je niets vergeet. Het komt regelmatig voor dat woningbezitters zaken over het hoofd zien als ze een nieuwe woning kopen! Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen die geregeld moeten worden, voordat je de inboedel in je nieuwe woning plaatst. Wanneer dit niet het geval zou zijn, zou je de schade bij de diefstal van je inboedel niet vergoed worden. De verzekeringen zijn slechts een voorbeeld van de zaken die geregeld moeten worden bij het kopen van een nieuwe woning. Denk ook aan de koopakte, het verhuizen van je inboedel, enzovoorts.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Voor het verhuizen van je inboedel kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Volgens een Utrechts verhuisbedrijf zijn er steeds meer woningbezitters die voor de hulp van een verhuisbedrijf kiezen. Een verhuisbedrijf kan een aantal taken van de verhuizing voor je uitvoeren, maar ook de gehele verhuizing op zich nemen. Welke taken besteed jij uit aan het verhuisbedrijf? Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van je inboedel, het vervoeren van je ingepakte verhuisdozen of het uitpakken van de complete inboedel in je nieuwe woning. Dergelijke klussen kosten vaak veel tijd en moeten op een nauwkeurige wijze worden uitgevoerd, om de kans op schade aan je inboedel te minimaliseren.

Zelf een verhuizing regelen

Je kunt er ook voor kiezen om de verhuizing (gedeeltelijk) zelf uit te voeren. In dit geval kan het verstandig zijn om hulpmiddelen te huren. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift voor het verhuizen van meubelstukken zonder lift. Dit geldt bijvoorbeeld voor portiekwoningen in de Utrechtse of Amsterdamse binnenstad. Deze woningen hebben vaak geen lift, waardoor je een zware bank of kast via het trappenhuis naar beneden zou moeten vervoeren. Dit is een tijdrovende opgave, waardoor het verstandig is om hier een verhuislift voor te huren.

De brandschade expert speelt een cruciale rol

Confronterende conclusies na een brand

Uit berichten in de media vernemen we regelmatig over grote branden. Vrijwel altijd ligt een grote brand bij iets dat in of bij een bedrijf mis is gelopen. De oorzaken die naderhand door een brandschade expert worden vastgesteld zijn veelal terug te voeren op een technisch probleem of menselijk falen. Het aanwijzen van de verantwoordelijken is een taak van de rechter. Door het rapport van een goede brandschade expert is het meestal wel mogelijk om een voorlopige conclusie te trekken. In de praktijk betekent dit vooral dat er maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige branden te kunnen voorkomen. In een opmerkelijk hoog aantal gevallen is sprake van een oorzaak die voorkomen had kunnen worden door een betere discipline bij brandpreventie. Heeft u twijfels over de preventieve maatregelen in uw organisatie? Laat een brandschade expert dan de situatie eens bekijken. Een rapportage met heldere op te volgen adviezen van de brandschade expert kan veel ellende door brand voorkomen.

Een brandschade expert onderzoekt ook menselijk falen

Tijdens een onderzoek door een brandschade expert worden niet uitsluitend de technische oorzaken onderzocht. Door nauwkeurig de feiten te analyseren en daar samenhang in aan te brengen is vrijwel altijd herleidbaar welke factoren hebben kunnen leiden tot een brand. Bij de afhandeling van de schade gaat het niet alleen om financiële kwesties. Dit zijn slechts afwegingen die bij verzekeringsmaatschappijen worden gemaakt. Veel ingrijpender is het als er slachtoffers bij een brand vallen. Zeker dan is het voor de betrokkenen van belang of er al dan niet sprake is van verwijtbaar handelen. U zult begrijpen dat als een brandschade expert weet aan te tonen dat het niet de persoonlijke schuld van een betrokkene is dat er slachtoffers zijn gevallen, dit een grote opluchting zal betekenen. De schuldvraag is daarom ook een belangrijk aspect waar een opdrachtgever van een brandschade expert zich op zal richten.

De rol van de brandschade expert in een overzicht

De taken die een brandschade expert uitvoert kunnen globaal als volgt worden weergegeven:

  • Uitvoeren onderzoek op de plaats van de brand
  • Uit (laten) voeren van forensisch onderzoek
  • Het horen van getuigen
  • Het uitvoeren van een second opinion onderzoek
  • Opstellen van rapportage met onderzoek conclusies en aanbevelingen

Zelf een brandschade expert inschakelen?

Heeft u op dit moment een goede brandschade expert nodig? Wilt u een aanvullend onderzoek naar aanleiding van een brand? Heeft u bedenkingen over de conclusies uit het eerste onderzoek? Kijk dan eens op de website over de mogelijkheden die een brandschade expert van Qands u kan bieden. U kunt bij Qands overigens ook terecht voor bouwkundige rapporten en preventie-advies.

Ja, ik wil een offerte


Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Opmerking:
captcha