Tips voor goed hang- en sluitwerk

Een veilig pand met hang- en sluitwerk

Een goed beveiligd pand willen we allemaal. Gedegen hang- en sluitwerk is hierbij essentieel. U kunt heel eenvoudig uw hang- en sluitwerk online bestellen. Maar waar moet u op letten bij het kopen van goed hang- en sluitwerk? Wij geven u in dit blog 5 tips.

1. Kies hang- en sluitwerk van goede kwaliteit

Op veiligheid moet u nooit bezuinigen. Koop daarom alleen hang- en sluitwerk met een SKG keurmerk. SKG voorziet het materiaal van een, twee of drie sterren op basis van een aantal test. Zo weet u zeker dat u hang- en sluitwerk van degelijke kwaliteit in huis haalt.

2. Let op de maat

Gaat u zelf het hang- en sluitwerk installeren? Kies dan nieuw hang- en sluitwerk met dezelfde maat als het oude materiaal. Dit bespaart u veel werk en moeite. Met een slot van een andere maat moet u extra werk verrichten om te zorgen dat alles past.

3. Combineer verschillende technieken

Voor optimale beveiliging combineert u goed hang- en sluitwerk met andere beveiligingstechnieken. U bent nu toch bezig met het vervangen van sloten, dus u kunt net zo goed meteen andere aanpassingen doen. Overweeg bijvoorbeeld een anti-inbraakstrip, waardoor inbrekers een deur niet meer kunnen forceren met een koevoet. Of plaats camerabewaking.

4. Beveilig iedere verdieping

Inbrekers komen niet alleen door de voordeur binnen. Hang- en sluitwerk is meer dan alleen een goed slot op de deur. Het sluit ook ramen veilig af. Zorg dat elke mogelijke ingang goed beveiligd is. Vergeet hierbij niet de balkondeur, de ramen op een hogere verdieping of het raam van een souterrain.

5. Raadpleeg een expert

Weet u niet hoe u hang- en sluitwerk op de juiste manier moet monteren? Geen probleem! Er is altijd wel een professional in de buurt die u hierbij kan helpen. Die extra kosten voor een professionele installatie zijn de veiligheid meer dan waard!

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha