Tips voor het plaatsen van camerabewaking? Lees verder!

Onze efficiënte tips voor het plaatsen van camerabewaking

Eerder gaven we u al handige tips om uw woning te beveiligen, bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van inbraakwerende sloten. Wilt u uw woning of bedrijf echter nog beter beveiligen? Kies dan voor het plaatsen van camerabewaking! Hoe u dit op de juiste manier kunt doen? Lees onze tips voor het plaatsen van camerabewaking. Door uw camera op de juiste manier te plaatsen, zorgt dit voor minder werk en onkosten. Ook kan dit u helpen om eventuele indringers op te sporen. Uiteraard is het de bedoeling om met zo weinig mogelijk camera’s een goed overzicht te hebben. Zo krijgt u een dader of daders goed in beeld om deze te identificeren en ziet u ook wat zij doen. Wat zijn de beste tips voor het plaatsen van camerabewaking?

Maak gebruik van informatiestickers

Camerabewaking werkt preventief en dat is juist de grote kracht hiervan. Het is dan ook van belang dat uw camerabewaking goed zichtbaar is. Maak ook gebruik van informatiestickers. Deze kunnen u helpen bij de verdediging in de rechtszaal. Weet de dader van tevoren dat er camerabewaking aanwezig is, dan staat u sterker. Ga dan ook op zoek naar een webshop die u deze stickers kan bieden.

Plaats uw camera’s in een hoek

Iedere camera beschikt over een kijkhoek. Alles daarbuiten is de dode hoek. Hangt u uw camera in de hoek van een ruimte, dan heeft u meer zicht. Doe dit echter niet boven een raam, want een inbreker kan deze dan gemakkelijk onklaar maken.

Plaats de camera niet te hoog

Als de camerabewaking te hoog geplaatst is, zal deze teveel van boven filmen. U kunt dan zien dat er iemand loopt, maar niet wie er loopt. Kan een camera alleen van boven geplaatst worden? Neem dan enige afstand tot het object. Of overweeg om de camera aan uw muur te hangen.

Hang bij iedere buitendeur een camera

Inbrekers kiezen vaak voor een klein raam om binnen te komen, maar vertrekken vaak via een voordeur- of achterdeur. Zorg ervoor dat u de deuren vanuit twee richtingen filmt. Zo kunt u zien of de inbreker via een specifieke deur vertrekt of binnenkomt.

Zorg dat u uw waardevolle spullen filmt

Om voldoende bewijsmateriaal te hebben, is het noodzakelijk de acties van een inbreker te filmen. Maak een lijst met voorwerpen die interessant kunnen zijn voor inbrekers. Bij winkels zijn dit vaak de toonbank en kassa of een schap met waardevolle artikelen, zoals sieraden. In een groot thuis zijn doorgaans de tv, laptops en tablet interessant. Denk ook aan uw waardevolle sieraden of andere eigendommen van waarde.

Houd rekening met de zon en lichtinval

Als er teveel zon of daglicht is, kan dit zorgen voor een overbelichting van de camera. Dit maakt het beeld grotendeels of geheel onduidelijk. Dit kan ook gebeuren bij infraroodcamera’s als deze ‘s nachts op een felle buitenlamp gericht worden. Dit maakt de rest van het beeld donkerder.

Houd de regels omtrent camera’s plaatsen in acht

Er zijn diverse regels voor het plaatsen van camerabewaking. Hier dient u dan ook rekening mee te houden, voordat u uw beveiligingscamera gaat plaatsen. Op het internet kunt u eenvoudig vinden wat de specifieke regels hiervoor zijn.

Vraag advies bij een specialist

Wij hopen dat wij u op weg hebben kunnen helpen met onze tips voor het plaatsen van camerabewaking. Wenst u meer adviezen? Informeer dan bij een specialist. Wij wensen u veel succes met onze tips voor het plaatsen van camerabewaking.

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha