Waarom beveiligingsbedrijven kiezen voor payroll

De beveiliging en payroll

Payroll is een vorm van werkgeverschap die zeer populair is in de beveiligingsbranche. En dat is niet voor niets, beveiligingsbedrijven ervaren veel voordelen van payrolling. Bent u benieuwd waarom beveiligingsbedrijven de overstap op payroll durfden te wagen? Lees dan dit blog. Wij onderzochten namelijk de beweegredenen van beveiligingsbedrijven om voor payrolling te kiezen. We gingen daarom langs bij verschillende beveiligingsbedrijven in de regio om hen te ondervragen. Lees snel verder voor de resultaten van ons onderzoek.

De verzorging van de salarisadministratie en bijbehorende risico’s

Een veelgehoorde beweegreden van beveiligingsbedrijven is de flexibiliteit die payrolling met zich meebrengt. Wat houdt die flexibiliteit precies in? De beveiligingsbranche heeft te maken met voortdurend wisselende en flexibele contracten. Veel beveiligingsbedrijven hebben klussen waarvoor tijdelijke beveiligingskrachten nodig zijn. Denk aan de beveiliging van een evenement. Het bijhouden van de uren die de ingehuurde beveiligers werken is een behoorlijke opgave. Daarnaast heeft de beveiliging te maken met een vaak ingewikkelde cao en verschillende loontoeslagen en vergoedingen. Dit brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. Wanneer een beveiligingsbedrijf overstapt op payroll, wordt de personeel-, loon- en salarisadministratie verzorgd door het payrollbedrijf. Met de overname van de zorg voor de administratie is het payrollbedrijf ook verantwoordelijk voor de bijbehorende risico’s. Het payrollbedrijf zal dus de kosten betalen wanneer een werknemer onverwacht ziek of arbeidsongeschikt raakt. Dit maakt een beveiligingsbedrijf een stuk flexibeler.

Focussen op de corebusiness van uw bedrijf

Bij een overstap op payroll is een payrollbedrijf verantwoordelijk voor de salarisadministratie en de bijbehorende risico’s. Als beveiligingsbedrijf hoeft u zich niet meer druk te maken over het bijhouden van de gewerkte uren en het uitbetalen van de lonen. U houdt daardoor meer tijd en energie over om u te focussen op de corebusiness van uw bedrijf. Zo kunt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Meer zekerheid

Tot slot kwam uit ons onderzoek naar voren dat payrolling meer zekerheid geeft aan beveiligingsbedrijven. Zij komen namelijk nooit meer voor onverwachte kosten te staan. Valt er plotseling een werknemer uit door ziekte of arbeidsongeschiktheid? Dan neemt het payrollbedrijf de kosten voor zijn rekening. U dient zelf alleen een goede vervanging te regelen voor de klus.

Benader een payrollbureau bij u in de buurt

Uit ons onderzoek blijkt dus dat payrolling veel voordelen te bieden heeft aan bedrijven in de beveiligingsbranche. Heeft u als ondernemer ook interesse gekregen in een overstap op payroll? Of heeft u vragen over de diensten van een payrollbedrijf? Dan kunt u contact opnemen met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder en geven u alle informatie en adviezen die u nodig heeft.

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha