[nivoslider slug="home"][contact-form-7 id="4" title="offerte"]

Welke slotensoorten zijn veilig voor uw ramen en deuren?

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw ramen en deuren in huis. Hoe weet u echter welke sloten voor de beste beveiliging van uw woning zorgen? Welke verschillende slotensoorten worden er ├╝berhaupt aangeboden? Een slotenmaker uit Turnhout raadt mensen aan om vooraf altijd advies in te winnen over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Deze slotenmaker wijst ons op het belang van goede sloten, om de kans op inbraken te minimaliseren. Hoewel het met sloten nooit volledig mogelijk zal zijn om een inbraak te voorkomen, kunt u een inbraak met goede sloten wel sterk vertragen. Dit vergroot de kans dat inbrekers worden opgemerkt door omwonenden.

Goede sloten voor uw ramen

Ramen worden in veel gevallen beveiligd met zogenaamde bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type sloten het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop een raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en de dikte van het kozijn. Bij een relatief dun kozijn is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor insteeksloten te kiezen, omdat dit type sloten het kozijn kan verzwakken.

Deuren beveiligen met cilindersloten

Voor het beveiligen van uw deuren kiezen slotenmakers vaak voor cilindersloten. Dit type sloten wordt aangeboden als twee- en driepuntsloten. De driepuntsloten hebben een extra contactpunt met de deurpost en zijn zodoende aanzienlijk veiliger dan de tweepuntsloten. Let bij de aanschaf van sloten voor uw deuren goed op de SKG-rating van het slot, die vaak op de verpakking van het slot te vinden is. Deze SKG-rating geeft aan in welke mate een slot een vertragende werking op een inbraak zal hebben. Des te beter de beoordeling is (maximaal drie sterren), des te groter zal logischerwijs de vertragende werking van het slot zijn.

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha