[nivoslider slug="home"][contact-form-7 id="4" title="offerte"]

Zo voorkomt u een inbraak tijdens uw vakantie!

Voorkom deze zomer een inbraak

Of u nu in een grote stad woont of in een klein pittoresk dorpje, iedereen kan te maken krijgen met een inbraak. Zeker nu de zomer weer aanbreekt, verlaten veel mensen hun huis voor een fijn vakantieoord. Het ideale moment voor gespuis en dieven om hun slag te slaan. Ook uit de misdaadcijfers blijkt dat er tijdens de vakantieperiode veel inbraken worden gepleegd. Maar hoe kunt u dit voorkomen? En hoe kunt u met een veilig gevoel uw huis verlaten en op vakantie gaan? In dit blog vertellen we u alles wat u moet weten om een inbraak te voorkomen.

Doe alle ramen en deuren op slot

Gaat u deze zomer ook weer van een welverdiende vakantie genieten? Ga dan niet zomaar onvoorbereid op pad, maar vertrek pas wanneer uw woning helemaal inbraakproof is. Hoe maakt u uw woning inbraakproof? Ten eerste is het natuurlijk essentieel dat u alle ramen en deuren van uw huis op slot doet. Doe de deuren op de grendel en laat uw reservesleutel niet zomaar achter onder uw mat, in uw schuur of plantenpot. Komt er tijdens uw vakantie een oppas langs om de planten water te geven? Geef hem of haar dan vooraf goede instructies. Dan is ook de oppas alert op het veilig achterlaten van uw huis.

Leg waardevolle spullen niet in het zicht

Een ander belangrijk punt is dat u waardevolle spullen in uw huis niet in het zicht legt. De inbrekers weten dan gelijk wat er te halen valt en zullen eerder toeslaan. Tevens is het van belang dat u voor goede verlichting om het huis heen zorgt. Een goed verlichte tuin en voordeur zal de inbrekers namelijk afschrikken.

Breng uw buren op de hoogte

Licht uw buren in voordat u op vakantie gaat. Zo kunnen zij ook nog een oogje in het zeil houden, wanneer u geniet van uw rust. Overdrijf echter niet met het informeren van anderen over uw aanstaande vakantie. Plaats het bijvoorbeeld niet op social media. Anders wordt het voor dieven wel heel gemakkelijk om te weten wie er nu op vakantie is en wie niet!

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

De belangrijkste tip die wij u willen meegeven, is dat u zorgt voor goed hang- en sluitwerk. Wanneer het hang- en sluitwerk niet in orde is, zijn dieven binnen een enkele ogenblikken binnen. Laat bijvoorbeeld een vakkundige slotenmaker langskomen om de sloten in en om uw huis te checken. Zij weten precies op welke punten ze moeten letten en kunnen indien nodig de sloten direct vervangen.

Benader een slotenmaker voor een gratis veiligheidscheck!

Wilt u ook uw sloten laten checken door een vakkundige slotenmaker voordat u op vakantie gaat? Benader dan een slotenmaker bij u in de buurt. Bij sommige slotenmakers kunt u zelfs terecht voor een gratis veiligheidscheck! Zo kunt u straks met een gerust hart genieten van de warme zon!

Ja, ik wil een offerte

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:

  captcha